Патријарх српски Порфирије у Херцег Новом

Published On: 03/08/2022

Одазивајући се позиву верног народа, градских челника и надлежног Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, Патријарх српски г. Порфрије учиниће 14. и 15. августа 2022. године канонску посету Херцег Новом, поводом 640 година од оснивања града и празника Преноса моштију Светог архиђакона Стефана, патрона града.

Светог архиђакона Стефана као крсну славу је славио оснивач града српски краљ Стефан Твртко I Котроманић, па се тај светитељ сматра и заштитником града Херцег Новог.

У организацији Општине Херцег Нови и Митрополије црногорско-приморске, свечана доксологија у част Патријарха српског г. Порфирија биће одржана 14. августа у 18 часова на Тргу Херцега Стефана. Уследиће свечана академија и концерт на Канли кули од 19.30 часова.

На празник Преноса моштију Светог архиђакона Стефана, патрона града, 15. августа, 2022. године, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије ће служити свету архијерејску Литургију у манастиру Савини са почетком у 8 часова.
Истог дана, у порти Саборног храма Светог Спаса на Топлој са почетком у 19.30 часова Његова Светост Патријарх српски г. Порфрије ће отворити културно-духовну манифестацију „Трг од ћирилице“ на којој ће говорити и Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије и протојереј-ставрофор Радомир Никчевић.

Најновије вести

Повезане вести