Педесетница у Богородичином храму у Бечу

Published On: 23/06/2021

На празник Педесетнице, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј служио је свету архијерејску Литургију у Богородичином храму у Бечу. Епископу Андреју су саслуживали протојереј-ставрофор Петар Пантић, настојатељ Богородичиног храма; протојереј-ставрофор Стеван Ковачевић, парох у Дубровнику; протојереј Драган Бирташевић, aрхијерејски намесник за Источну Аустрију; протојереј Драган Будак и протођакон Роман Фишер.

– Црква је утемељена  на непоколебивој вери Христовој, вери у Свету Тројицу, а Дух Свети на Педесетници конституише Цркву као живи богочовечански организам. Апостоли су све време верни Христовом обећању били молитвено сабрани у Јерусалиму, чекајући обећање Очево да се благодат Светога Духа излије на њих како би они свему свету пронели сведочаство о Спаситељу Господу Христу, о Његовим делима, Његовим речима о Царству Божјем, о Његовом Оваплоћењу, о Његовом страдању на Крсту, Васкрсењу и Вазнесењу. Управо је због тога било потребно да сиђе Дух Свети и да их просвети, истакао је  епископ Андреј.

На крају Епископ је захвалио свештенству због труда да народ приведе Цркви, појцима за ревност и труд у неговању црквеног благољепија, народу због тога што је сачувао љубав према својој Цркви и што своју децу васпитава у духу Јеванђеља, а уједно и госитма оцу Стевану Ковачевићу из Дубровника и г. Дарију Станимировићу, академском сликару из Требиња.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести