Пластеници за Црквену кухињу

Published On: 04/01/2021

Верско добротворно старатељство из године у годину унапређује своје услуге са циљем да корисницима Црквене кухиње пружи што квалитетније оброке у складу са могућностима.

Са тим циљем крајем 2020. године започета је изградњу два пластеника на имању манастира Букова. Укупна површина пластеника 420m2 (2х210m2). Донатор те веома вредне инвестиције је Међународна хуманитарна православна организација (IOCC) из Балтимора са канцеларијом у Београду коју води Г. Ненад Прелевић, регионални директор за Балкан. Вредност донације је 750.000 динара.

У пластеницима ће се узгајати углавном салате, али и друго поврће за потребе Црквене кухиње и самог манастира Букова. Поред примарног, један од циљева инвестиције је и отварање новог радног места.

Пластеници су врхунског квалитета чија је конструкција израђена од челичних, шавних, хладно поцинкованих цеви, са дуплом фолијом и системом за наводњавање. Ангажован је и агроном који ће сачинити План за интезивну производњу пољопривредних добара, а прослеђени су и узорци земљишта на pH анализу.

Извор: ВДС

Најновије вести

Повезане вести