Пливање за Часни крст у Лазаревцу

Published On: 19/01/2021

И ове 2021. године свечано и молитвено је прослављен празник Богојављења у храмовима колубарско-посавског намесништва. После свете Литургије у свим храмовима је обављено велико освећење воде, коју је верни народ у току целог дана точио и носио својим домовима са молитвеном жељом за духовно и телесно здравље и напредак.

У организацији Црквене општине лазаревачке, на језеру Очага одржано је богојвљенско пливање за Часни крст. Уз поштовање епидемиолошких мера, на језеру су била присутна само 23 такмичара, међу којима и девојка Бранка Маликовић, сви са по једним пратиоцем. На самом почетку свештеници су уз певање Богојављенског тропара благословили учеснике скупа. У жестокој конкуренцији до Часног крста први је стигао Никола Дамњановић, коме је то била друга победа на манифестацији. 

Пливање је одржано у дужини од 33 метара, а сви учесници су награђени пригодним поклонима. О здрављу учесника Богојављенског пливања за Часни крст бринула је екипа хитне помоћи лазаревачког Дома здравља Др Ђорђе Ковачевић.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести