Пола века Радне заједнице хришћанских цркава Швајцарске

Published On: 20/11/2021

Радна заједница хришћанских цркава Швајцарске (AGCK.CH) прославила је 17. новембра 2021. године јубилеј – 50 година од оснивања. Тим поводом организована је најпре пленарна скупштина те организације која је протекла у свечаној атмосфери али и у знаку доношења новог статута и правилника о раду.

У поподневним часовима у старокатоличкој цркви у Базелу организована је свечаност којој су присуствовали представници свих цркава чланица заједнице, представници Светског савета Цркава, Владе Кантона Базел, председници радних група Немачке и Аустрије, представници јавног и културног живота у Швајцарској и други гости. У име Српске Православне Цркве скупу су присуствовали Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј и архијерејски намесник за Швајцарску протојереј-ставрофор Станко Марковић.

У току богослужења беседио је старокатолички свештеник др Михаел Бангерт, док је свечани говор одржао председник AGCK Милан Кострешевић. Римокатоличке цркве, Старокатоличке цркве, Швајцарске евангеличке мреже.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Повезане вести