Помен дечаку Слободану Стојановићу

Published On: 29/07/2021

Дана 27.јула 2021.године на месном гробљу у Дрињачи положени су венци на гроб дечака мученика Слободана Стојановића (12), а потом је у порти храма Светог ђакона Авакума у Дрињачи служен помен за Слободана, погинуле борце и све цивилне жртве у претходном рату са подручја парохије дрињачке.

Помен су служили архимандрит Лука (Бабић), настојатељ манастира Карно, протонамесник Марко Данојловић, парох осмачки и јереј Мићо Бабић, надлежни парох дрињачки.

Помену су присуствовали представници Градске управе Града Зворника, посланици у Скупштини Града Зворника, представници Борачких организација проистеклих из последњег рата на подручју Зворника, чланови породице преминулог Слободана и вјерни народ.

-Сваке године од почетка обиљежавања помена малом Слободану и другим жртвама обузме нас иста туга и тишина када се загледамо у његове невине очи на споменику. Али ми Хришћани имамо наду у Васкрсење и на њему темељимо нашу вјеру, а пошто је Бог наша правда, а наш пут јесте пут Богочовека, чврсто верујемо да је и овај гроб извор Васкрсења, као и онај Голготски. Зато је битно да се сваке године окупљамо 27.јула на овоме мјесту и молимо Богу и тај датум упишемо црвеним словом у наше календаре. Да се никада више не понови да нека мајка заплаче као Десанка Стојановић тих ратних година и да се ране нашег Слободана не понове ниједном дјетету овога свијета – рекао је обраћајући се присутнима јереј Мићо Бабић, парох дрињачки.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести