Помен мати Исидори, игуманији Гориоча

Published On: 14/06/2021

У суботу, 12. јуна 2021. године, Епископ рашко-призренски г. Теодосије је служио свету архијерејску Литургију у манастиру Гориочу код Истока. Саслуживали су протосинђел Данило, јеромонах Кирило и ђакон Братислав Богдановић.

Након свете Литургије сви присутни су пошли до гроба блаженоупокојене игуманије манастира Гориоч мати Исидоре, где јој је одслужен годишњи помен. Епископ је укратко подсетио на живот мати Исидоре и њен труд у монашком животу:

– Мати Исидора цео свој век провела је као монахиња у манастирима Сопоћани и Гориоч код Истока. Рођена је у Руишту код Звечана 1942. године и замонашена у Сопоћанима, где је са тадашњом игуманијом Даријом и сестринством вредно радила на свим послушањима, обнављајући ту велику немањићку светињу. Одлуком тадашњег епископа 1996. године, мати Дарија са сестрама је прешла у манастир Гориоч, јер су Сопоћани претворени у мушки манастир. Монахиње, а међу њима посебно мати Исидора, наставиле су вредно да раде и обнављају и ту метохијску светињу, древни метох манастира Високи Дечани. Мати Исидора преузела је управу манастира 2010. године и са њој својственом скромношћу и љубављу према сестрама и свим поклоницима обављала је ту дужност до упокојења. Упокојила се након краће болести, мирно предавши своју душу љубљеном Господу коме је од младости посветила свој живот. Мати Исидору сви памтимо по њеном великом молитвеном труду, смирењу и љубави коју је ширила око себе.

Извор: Епархиај рашко-призренска

 

Најновије вести

Повезане вести