Помоћ Епархије рашко-призренске породицама погођеним поплавама

Published On: 08/04/2021

Услед временских непогода које су почетком јануара захватиле просторе Косова и Метохије, дошло је до изливања река, потока и подзмених вода, формирања бујичног вала који је погодио велики део општина у којима Срби чине већински део становништва.

Причињена је огромна материјална штета при чему је дошло до озбиљних оштећења на стамбеним и помоћним објектима, као и на пољопривредним површинама. Епископ рашко-призренски г. Теодосије тада је позвао све управе манастира и црквених општина на територији Епархије рашко-призренске, као и верни народ да се својим скромним прилозима укључе у добротворну акцију и тиме покажу солидарност са породицама које су претрпеле штету у поплавама. Захваљујући људима добре воље, на рачун Епархије је уплаћено 56.000 евра.

Службеници Епархије су у протеклом периоду посетили породице које су биле погођене поплавама и том приликом најугроженијим домаћинствима уручили помоћ у виду беле технике, санитарије и намештаја. Такође, у плану је да се уради и санација поплавом оштећених домова. Епархија рашко-призренска захваљује свим добротворима који су несебично помогли угроженим породицама и на тај начин саосећали са њима, јер су својим прилозима помогли да преброде невољу која их је задесила.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести

Повезане вести