Помоћ за завршетак куће петочлане породице Ненада Лугоња

Published On: 22/02/2022

Са благословом Високопреосвећеног Митрополита дабробосанског г. Хризостома успешно је прикупљена помоћ за завршетак куће петочлане породице Ненада Лугоње са Горње Лијске, општина Вишеград.

Наиме, Ненад Лугоња живи са женом Наташом, рођеном Шубара, мајком Јелом, рођеном Батинић, и децом Маријом од 6 година и Горицом од 9 месеци. Они су побожна и верујућа породица, честити и вредни домаћини села Горње Лијеске. Породица Лугоња живи у трошној кући старој преко 80 година, без воде  и купатила. Марљивим радом, пре 11 година поред старе куће направили су нову кућу. Међутим, како у породици нико није запослен и налазећи се у тешкој финансијској ситуацији, нису били у могућности да доврше нову кућу. Нова кућа је била покривена и на њој је недостајала столарија и завршетак унутрашњих радова. Несебичним залагањем и финансијском помоћи мјештана вишеградске општине, Општине Вишеград, као и предузећа из тог града, унутрушњи радови на породичној кући су успешно завршени.

У претходних шест месеци урађен је струјни прикључак, разведена струја и у потпуности решен проблем доводних и одводних инсталација за воду. Постављена је вањска и унутрашња столарија. Вањски зидови су обложени стиропором, а на унутрашње зидове је постављен ригипс који је заштићен бавалитом и прекречен. У делу кухиње и купатила постављена је керамика, а у осталом делу куће уграђен је ламинат. -Захаваљујемо свим донаторима који су помогли породицу Лугоња, да им буде на здравље и спасење и свако добра од Господа, поручио је  јереј Саво Тривковић.

Извор: Митрополија дабробосанска

Најновије вести

Повезане вести