Поноћна Божићна Литургија у Краљеву

Published On: 07/01/2022

У радости ишчекивања догађаја који старозаветни праведници и праоци Христови желеше видети и не дочекаше га, удостојени велике благодати изабрања у новозаветној Цркви Христовој житељи Краљева су под сводовима храма Светог Саве литургијски прославили “митрополију празника“ – Рождество Христово.

Светом архијерејском Литургијом је началствовао Преосвећени Епископ жички г. Јустин, уз саслужење братства храма. Верни народ, сабран у великом броју, а генерацијски разноврстан да пројави Цркву као Тајну саборности свих у Христу, испунио је простор катедралног храма Епархије жичке. По благослову Епископа Јустина, старешина храма протојереј Радоја Сандо је прочитао Божићну посланицу. 

Након вишенедељног поста верни су имали прилику да се са Господом још једном сједине молећи Га да очисти сагрешења њихова и да их препороди светлошћу љубави Своје коју је излио на свет и људе Оваплоћењем Својим. У тој вери мноштво верног народа је приступило светом Причешћу, а након тога су заблагодарили Господу што им је даровао да још једну годину љубави Његове дочекају као шансу да Лик Његов у њима уобличие. На Епископове празничне поздравне речи: Христос се роди!, сабрање је громогласно одговорило: Ваистину се роди!

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести