Посета архијерејског намесника парохији на Малти

Published On: 18/10/2021

Архијерејски намесник за Италију и Малту свештеник Далибор Ђукић посетио је од 1. до 5. октобра 2021. године мисионарску парохију на Малти. Ово је други пут у претходне три године како намесник посећује ту мисионарску парохију.

У недељу, 3. октобра 2021. године, свештеник Далибор Ђукић је началствовао светом Литургијом у храму добијеном од стране римокатоличке курије на период од 25 година. Саслуживао је парох малтешки Ристо Горанчић.

По завршеној Литургији свештеник Далибор Ђукић је пренео благослов и поздраве епископа Андреја и говорио је о важности јединства и саборности коју парохија показује окупљајући све православне народе на једној Литургији. Намесник је пожелео успех у даљим радовима око сређивања унутрашњости храма. Лепоти богослужења допринео је мешовити хор Срба и Руса под руководством диригента гђе Олге.

У вечерњим сатима намесник се састао са парохом и благајником, и том приликом поред редовне ревизије, разгаварао се и о унапређењу духовног живота парохија на Малти.

Сутрадан, 4. октобра 2021. године, одржана је скупштина Црквене општине на којој је изабран нови Црквеноопштински управни одбор Малте. Скупштину је отворио отворио архијерејски намесник за Италију и Малту свештеник Далибор Ђукић.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести