Посета Петрињи

Published On: 30/04/2021

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим дочекао је 27. априла 2021. године у Петрињи председника Покрајинске владе Војводине г. Игора Мировића и председника Самосталне демократске српске странке др Милорада Пуповца.

Пре састанка са увисоким гостима, епископ Герасим је обишао парохијски дом у коме се привремено одвија богослужбени живот и рад парохије петрињске. О тренутним приликама и даљим плановима на парохији петрињској Епископа је обавестио парох петрињски протопрезвитер Саша Умићевић.

Уследио је сусрет Епископа са гостима код храма Светог Спиридона Чудотворца у Петрињи који је тренутно у фази изградње. Преосвећени Епископ је г. Мировића и његове сараднике обвестио о последицама земљотреса на Банији, а у даљем разговору говорило се о обнови светиња и објеката у коjем је г. Мировић показао интересовање за сарадњу и помоћ како би се колико је то могуће обезбедили нормални услови за живот како људи тако и парохија.

У наставку разговора Епископ је госте упознао о тренутним токовима изградње храма, као и планове за даље радове на плану довршетка изградње храма Светог Спиридона Чудотворца. Епископ је срдачно гостима на посети и несебичној помоћи, изразивши дубоку захвалност и радост због сусрета.

Извор: Епархија горњокарловачка

Најновије вести

Повезане вести