Постављен Часни крст у Вашици

Published On: 14/06/2021

На празник Вазнесења Господа Исуса Христа – Спасовдан, 10. јуна 2021. године, у парохији вашичанској сабрало се свештенство архијерејског намесништва шидског са верним народом поводом освећења и постављања Часног крста, који је донирао г. Небојша Саватовић са породицом.

Крст су бесплатно израдили чланови породице Мишчевић, г. Милош са синовима Миланом и Дејаном.

Вечерње богослужење, са почетком у 17 часова, служили су јереј Борис Фајфрић, јереј Гостимир Душанић, јереј Дамјан Јеринић и ђакони Бранислав Ристић и Лазар Павић. Након Вечерњег богослужења, у организованој литији, свештеници и верни народ су стигли на место где је крст постављен на улазу у село Вашицу, на имање г. Небојше, који је и донатор крста.

Чином освећења Часног крста началствовао је архијерејски намесник шидски протојереј-ставрофор Радомир С. Мишић, а саслуживали су свештеници и ђакони намесништва шидског.

Након освећења кољива и резања колача, које су ове године припремили гђа Зорана Петров и гђа Ивана Нонковић, протојереј Ратко Нонковић, парох вашичански, позвао је све присутне на гозбу љубави, коју је уз много труда и љубави припремио са својим парохијанима.

Извор: Епархија сремска

Повезане вести