Почетак нове школске године у Српској школи у Бурнабију

Published On: 22/09/2021

На дан Сабора српских светитеља, 12 септембра 2021. године, призивом Светог Духа започета је нова школска година у Српској школи Свети Василије Острошки при Црквено-школској општини Светог архангела Михаила у Бурнабију.

И ове као и ранијих година, одзив деце је велики, и скоро је на максимуму школских могућности. Али присуство деце у школи и цркви је немерљива ствар и, велика радост и родитељима и Српској Цркви. Почетак школске године је један од најважнијих догађаја за сваког ученика а посебно оних који по први пут добијају своје место у школским клупама. Евидентан је број нових ученика, посебно првачића .

Први школски дан започео је наставом, потом су деца и учитељице дошли у цркву на молитву. Њима се обратио свештеник Малиша Миловановић и подсетио на значај учења српског језика у борби за очување националног идентитета пожелевши свим ученицима, родитељима и наставницима успешну школску годину. Затим су ученици предвођени наставницама отишли у своје учионице и кренули у нове победе које се стичу знањем кроз дружење, забаву и учење.

Извор: Епархија канадска

Најновије вести

Повезане вести