Православни мисионар и мисија Цркве

Published On: 14/02/2021

Гост ТВ Храм био је катихета Бранислав Илић, члан Уређивачког одбора Православног мисионара задужен за односе са медијима, који је, у оквиру емисије Живоносни источник 9. фебруара 2021. лета Господњег, представио садржај новог јануарско-фебруарског 377. броја Православног мисионара.

Саговорници су се присетили историје тог мисионарског гласила и његових претходних уредника, а приметгили су и да се долазак данашњег уредника поклопио са педесетогодишњицом постојања Православног мисионара. Други део емисије био је посвећен мисији као важној равноапостолној служби на коју су позвани сви крштени припадници Цркве.

-Мисионарење као савршени вид служења у Цркви, заузима посебно и благословено место јер за свој темељ има Спаситељеву заповест коју је упутио својим Светим апостолима, а преко њих и свима нама као припадницима Цркве. Преподобни и богоносни отац наш Порфирије Kавсокаливит, савремени светогорски старац, мисионарење упоређује са литургијским служењем, са заједничким делом многих на добро и на спасење свих. По дубокоj подвижничко-теолошкој мисли овог угодника Божјег, сваки истински мисионар јесте салитург, онај који ширењем речи Божје саслужује литургу, истакао је гост емисије.

Разговор је водила Миланка Тешовић, новинар ТВ Храм и неуморни делатник на пољу црквене мисије – видео запис емисије.

Извор: Православни мисионар

Најновије вести

Повезане вести