Празник Богородице Тројеручице у Кијеву

Published On: 11/07/2021

Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије началствовао је 11. јула 2021. године, у трећу недељу после Педесетнице, светом архијерејском Литургијом у Свето-Успенској Кијево-Печерској лаври, чиме је молитвено прослављена икона Мајке Божје Тројеручица.

Саслуживали су намесник Кијево-Печерске лавре Митрополит вишкогодски и чернобиљски Павле, руководилац послова Украјинске Православне Цркве Митрополит бориспољски и броварски Антоније, Архиепископи бучански Пантелејмон и вознесењски Алексеј, Епископи баришевски Виктор, белогородски Силвестер и бородјански Марко, свештенство манастира и гости свете обитељи. 

Митрополит Онуфрије је беседио о прочитаном јеванђелском зачалу, о икони Мајке Божје Тројеручице и чудесном исцељењу руке Преподобног Јована Дамаскина:

– На икони Богородица држи Богомладенца двема рукама, а трећа рука је пружена онима који јој прилазе са молитвом и покајањем. Помолимо се Богородици да нам пружи руку милосрђа и да нам помогне да живимо животом  којим бисмо били достојни спасења на небу у Христу Исусу, нашем Господу. 

Теолог Николај Сапсај

Извор: news.church.ua

Најновије вести

Повезане вести