Празник Вазнесења Господњег на Маслинској гори

Published On: 15/06/2021

У четвртак, 10. јуна 2021. године, Јерусалимска Патријаршија је прославила празник Вазнесења Господњег на самом месту Вазнесења, на Маслинској гори, великим вечерњем које је уочи празника служио Архипископ мадабски Аристовул, уз саслужење светогробних јеромонаха и ђакона, као и свештеника из арапског говорног подручја у присуству верника из Јерусалима.

Појали су појци Патријаршијске богословске школе  и хор Саборне цркве Светог Јакова. Уследила је литија до манастира Људи Галилејaцa.

Ујутру, на велики Господњи празник, на истом месту је Божанску Литургију служио Архипископ мадабски Аристовул, уз саслужење светогробних архимандрита Калиста, Дионисија и Стефана, свештеника из арапског говорног подручја и јерођакона Евлогија и Симеона. Појали су хорови Патријаршијске богословске школе и Саборне цркве Светог Јакова.

Током Божанске Литургије, Патријарх јерусалимски Теофила и архијереји – чланови Светог Синода дошли су на поклоњење, а затим су посетили оближњу џамију Имам као израз добре воље. Уследила је посета монаху Ахилију у Вазнесенској цркви и руском манастиру Вазнесења где се Патријарх са пратњом сусрео са архимандритом Романом, настојатељем манастира.

Извор: Јерусалимска Патријаршија

Најновије вести

Повезане вести