Празник Свете Тројице – Духови у Крагујевцу

Published On: 22/06/2021

Духови, Света Тројица, Силазак Светог Духа на Апостоле, рођендан Цркве у молитвеном сабрању, у празничној радости је дочекан у Крагујевцу у педесети дан по Васкрсењу и десети дан по Вазнесењу Христовом.

Обилата благодат Светога Духа како се некад излила на ученике Христове и напунила их снагом да утврде Христов закон на земљи, излила се на верни народ сабран на светој архијерејској Литургији око свог Архипастира у храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Свету архијерејску Литургију служио је Преосвећени Владика шумадијски г. Јован, уз саслужење свештеника и ђакона тог светог храма. Литургијском благољепију је допринело појање мешовитог хора Саборне цркве под диригентском палицом протонамесника Драгослава Милована.

По завршетку свете Литургије Преосвећени Владика је поздравио верни народ честитајући свима празник: – Сваки хришћанин је позван да исповеда Свету Тројицу. А исповедати Свету Тројицу значи веровати у Тројичног Бога, Једног али Тројичног Бога. Зато се ми сваки дан молимо, али посебно данас, да Господ пошаље Духа Светога на нас, да нас Дух Свети очисти, да очисти грехе наше, да нас упути, да нас оснажи, да нас води и руководи. Нека сте срећни и Бог вас благословио.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести