Празник Светих Арханђела прослављен у Јерусалимској Патријаршији

Published On: 29/11/2021

У недељу, 21. новембра 2021. године, празник Сабора архангела Михаила и Гаврила и свих небеских сила прослављен је у Јерусалиму и Јафи. У приморском граду Јафи, у манастиру Светог архангела Михаила, који је пре неколико деценија обновио игуман Дамаскин, пошто је био уништен у пожару.

Божанску Литургију служио Његово Блаженство Патријарх јерусалимски г. Теофил уз саслужење Митрополита назаретског Киријака, Архиепископа константинског Аристарха, Архиепископа јафског Дамаскина, Митрополита јелинопуљског Јоакима, Архиепископа пелског Филумена, Архиепископа мадабског Аристовула, светогробних монаха међу којима старца Карамасиса архимандрита Нектарија, архимандритâ суседних парохија Нифона, Марсела и Артемија и архиђакона Марка, уз појање византијског хора те заједнице арапског говорног подручја.

У светом манастиру Светих Архангела у Јерусалиму, у суботу поподне, вечерње је служио игуман и обновитељ те цркве Архиепископ лидски Димитрије, а у недељу ујутру Божанску Литургију служио је Митрополит капитолијски Исихије.

Саслуживали су архимандрит Матеј, архимандрит Макарије и јерођакон Симеон. Појали су архиепископ лидски Димитрије, монах Доситеј и монахиња Недеља у молитвеном присуству монахиња и верника из Јерусалима.

Извор: Патријаршија јерусалимска

Повезане вести