Празник Светога Саве у есенској парохији

Published On: 29/01/2021

Света Литургија на Савиндан је служенау есенском храму Светог првомученика и архиђакона Стефана са почетком у 10 часова. После Литургије освећена су славска знамења а пакетићи су подељени присутној деци. ,,Поклонимо се Светом Сави“ назив је овогодишње, нешто другачије, Светосавске академије парохије есенске, која је била одржана оnline истога дана у 19 часова.

Виртуелна академија представља својеврсни летопис храма у Есену за лето Господње 2021. Око стотину деце узело је учешће на тој специфичној академији. Протојереј Душко Спасојевић је на почетку академије поздравио децу и народ парохије есенске и бохолтске. Гђа Тања Божовић отпевала је химну Светом Сави, затим су деца и родитељи рецитовали песме у част Светом Сави, а приказани су сви спотови ,,Позориштанцета“ објављени у 2020. години који су спремани преко платформе Skype.

Такође су приказани инсерти са молебана за народ у Црној Гори од претходне године. Академија је завршена традиционалним Краљевим колом у извођењу КУД ,,Коло“ из Есена. На самом крају најмлађи су поздравили све гледаоце песмом ,,Тамо далеко“.

Извор: eparhija-nemacka.com

Повезане вести