Празник Светог архиђакона Стефана у Бијелом Пољу

Published On: 10/01/2022

На празник Светог првомученика и архиђакона Стефана, 9. јануара 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки г. Методије служио је свету архијерејску Литургију у цркви Светих апостола Петра и Павла у Бијелом Пољу.

Честитајући Божић и празник Светог архиђакона и првомученика Стефана, владика Методије је подсетио на лепоту духовног сабирања у љубави, миру и радости: -Тада, приносећи бескрвну жртву Богу нашем, узносимо молитве, благодарења и захваљивања за све оно што нам је Бог дао, а на првом мјесту зато што је постао човјек, што је узео нашу природу на себе, све осим гријеха и тако природу људску узнио с десне стране Бога и Оца у лику Христовом, са десне стране Оца, гдје сједи у вјечности. Сјећајући се Светог Стефана, нека је срећна слава свима који га славе као свог заштитника.

-Свети Стефан, архиђакон који је љубио Христа и за Њега живот положио, истински за Њим слиједио, показао је примјер како и ми треба да поступимо. Молећи се за оне који су га каменовали, рекао је: Господе, не узми им за гријех, и предао дух свој Богу. То нам је примјер да нас Господ и наше душе удостоји таквог благодатног стања душе, молитвама Светог Стефана. Богу нашем, Богу љубави, нека је слава и Пресветој Богородици Приснодјеви Марији и свима Светима, у вјекове вјекова, беседио је епископ Методије.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Најновије вести

Повезане вести