Празник Светог великомученика Димитрија у Невесињу

Published On: 09/11/2021

На празник Светог великомученика Димитрија Преосвећена господа Епископи захумско-хереговачки Димитрије и будимљанско-никшићки Методије служили су свету архијерејску Литургију у невесињском Саборном храму.

-То је јасан знак, кад ми љубимо једни друге, да је дошло Царство Небеско. Када бринемо једни о другима, када не мрзимо оне који нам зло чине, када гладне и жедне појимо и болесне и затворенике обилазимо и наге облачимо, када се за другога и ближњега бринемо у сваком погледу, и када показујемо на видљив начин нашу љубав и потврђујемо је дјелима, то је истинско Царство Божје које долази на видљив начин и оно се најјасније и највише у томе нашем међусобном односу и у тој љубави очитава, речи су којим је епископ Методије указао је на значај Христове заповести у прочитаном одељку из Јеванђеља по Јовану.

Том приликом, Црква Божја руком епископа Димитрија одликовала је и произвела презвитера Драгу Зупца, пароха кифиноселског, у чин протопрезвитера. По раздељењу светих Дарова хришћанима Невесиња, уз спомен на све бранитеље и страдалнике за његову одбрану, освећени су славски хлеб и жито, а радост празника наставила је да се умножава за трпезом у парохијском дому, током које је г. Дејан Стошић из Смедерева, пореклом Херцеговац, епископу Димитрију и Црквеној општини невесињској даровао крстионицу и новчани прилог за изградњу парохијског дома у невесињском насељу Гвозд.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести