Празник Светог Саве литургијски прослављен у Крушевцу

Published On: 02/02/2021

На празник Светог Саве, првог Архиепископа српског, 27. јануара 2021. године, Епископ крушевачки др Давид служио је свету Литургију у Саборној цркви Светог Ђорђа у Крушевцу.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Ђорђе Милојковић, протојереји Ненад Радосављевић и Александар Ерић, јереј Ненад Драгичевић и Андрија Јелић, протођакон Јован Миленковић и ђакон Ненад Матић.  

Владика Давид је вернима и деци честитао празни са посебном радошћу и изговорио беседу говорећи о значају Светог Саве као Христовог угодника из нашег српског рода, о његовом духовном и културном раду и успеху за српску Државу и Цркву.  

Славски  колач, жито и вино овогодишњих свечара свештеника Ненада Драгичевића, попадије Весне и њихове деце Анисије, Симона и Јефимије, Владика је принео и освештао после заамвоне молитве, пожелевши им свако добро, радост и благослов у Господу. За наредну годину славски колач примила је породица Сакић из Крушевца.

Благољепију свете Литургије допринели су појци, теолози и вероучитељи. На крају Литургије отпојана је химна Светом Сави и уприличен је дечји рецитал, а владика Давид је свима поделио припремљене поклоне. 

Извор: Епархија крушевачка

Најновије вести

Повезане вести