Празник Светог Симеона Богопримца у Јерусламу

Published On: 02/03/2021

У уторак, 16. фебруара 2021. године, Јерусалимска Патријаршија је прославила празник Светог Симеона Богопримца. На тај празник Црква, а посебно Јерусалимска Црква, обележава улогу Светог Симеона у мисији Божјег Промисла за наше спасење. Свети Симеон је био праведан и свет човек, живео је на граници између Старог и Новог завета. Дух Свети га је обавестио да „неће видјети смрти док не види Христа Господњега.“ (Лука 2: 26).

На празник у манастиру Светог Симеона свету архијерејскуЛитургију служио је Његово Блаженство Патријарх јерусалимски и све палестине г. Теофило, уз саслужење Архиепископа константинског Аристарха, Архиепископа севастејског Теодосија, Митрополита јелинопуљског Јоакима, архимандрита Нектарија, представника Духовне мисије Московске патријаршије, игумана архимандрита Александра, архиђакона Марка, јерођакона Симеона, Евлогија и, Марсела.

Појали су г. Василије Гостопулос и ученици Патријаршијске школе, а богослужењу је присуствовао генерални конзул Грчке у Јерусалиму г. Евангелос Влиорас и приличан број верника.

Извор: Јерусалимска Патријаршија

Најновије вести

Повезане вести