Празник у Прибоју

Published On: 02/08/2021

У недељу, 1. августа 2021. године, на дан Светог деспота српског Стефана, Братство православне омладине Прибоја прославило је своју крсну славу. Тим поводом Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју свету архијерејску Литургију, уз саслужење архијерејског намесника прибојског протојереја-ставрофора Марка Папића, старешине храма протојереј Спасоје Вујанића, протођакона Ивана Савића и ђакона Милорада Петровића.

Чланови Братства православне омладине су припремили славске дарове који су након заамвоне молитве освећени, уз чин ломљења славског колача.

Честитајући свим присутнима празник и посебно члановима Братства славу, Светог Деспота Стефана Лазаревића, Преосвећени Епископ Атанасије је похвалио досадашњи успешан рад Братства и препоручио да се, као и до сада, увек угледају на свог небеског покровитеља Светог Деспота Стефана, и следећи његов пример да се и они потруде да живе богоугодно и часно. Јер само таквим начином је могуће достићи Царство Небеско коме сви тежимо и где ће нас са радошћу дочекати сви наши свети претходници, заштитници и небески покровитељи.

У оквиру прославе своје славе чланови Братства православне омладине Прибоја Свети Деспот Стефан Лазаревић и Црквена општинаПрибој, у сарадњи са фирмом Симбекс из Новог Сада, а са благословом надлежног Епископа, организовали још једну у низу хуманитарних акција прикупљања помоћи за потребите. Овом приликом они су прибојском породилишту поклонили петнаест пакета пелена за новорођенчад у вредности од скоро 40.000 динара. Вредна, добра, православна омладина Прибоја својим добрим примером показује како се треба организовати и сложно, уједињено, деловати на добробит свих својих суграђана.

Након Божанске Литургије, Епископ је са сарадницима и представницима Братства православне омладине посетио Општу болницу Прибој, сусревши се са директором др Предрагом Терзићем, коме је у име Црквене општине Прибој и Братства уручио донацију. У срдачном разговору, Епископ и директор болнице истакли су важност заједничког деловања Епархије милешевске и здравствених јединица на простору Епархије милешевске на пољу унапређивања здравља људи на овом простору, договоривши се о будућим заједничким хуманитарним активностима.

Извор: Епархија милешевска

Најновије вести

Повезане вести