Први камп арапске православне омладине Египта

Published On: 11/08/2022

Са благословом Његовог Блаженства Патријарха александријског и све Африке г. Теодора од 4. до 6. августа 2022. године у Патријаршијском манастиру Светог Георгија у Старом Каиру одржан је први камп арапске православне омладине Египта.

Учесници кампа, који су углавном дошли из Каира и других градова на Нилу, били су смештени у новим конацима манастира који су свечано отворени прошлог априла. Током кампа у Патријаршијском центру за студије и дијалог одржана је конференција о биоетици, на којој су делегати проучавали ставове Цркве о живим питањима као што су самоубиство, абортус, давање крви, давање органа.

Његово Високопреосвештенство Митрополит мемфиски г. Никодим, Патријархов викар каирски, служио је 5. августа 2022. године Божанствену Литургију у параклису Свете Катарине, након чега је имао састанак са младима којиме је пренео очинске жеље и патријарашке благослове Његовог Блаженства г. Теодора.

Омладински сусрет је завршен светом Литургијом коју је, у Саборној цркви на пресони празник Преображења Господњег, служио настојатељ манастира Светог Георгија архимандрит Дамаскин, у присуству учесника кампа, њихових родитеља, чланова православне заједнице арапског говорног подручја.

Извор: patriarchateofalexandria.com

Најновије вести