Прво венчање у цркви Светог Саве у Габорону, Боцвана

Published On: 14/07/2021

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, 10. јула 2021. године служена је прва света тајна брака у храму Светог Саве у Габорону, а посебну част духовној заједници окупљеној око српске цркве на светој Литургији је учинио руски амбасадор у Боцвани. Свештеник Ненад Величковић је венчао младенце Руса г. Игњата и Боцванку гђу Марију који су у грађанском браку више од деценије.

Млада је била одевена у руску народну ношњу, а кумови, иконописац Владимир Скерлић и гђа Ана Прибил, били су одевени у српске народне ношње. Након црквеног венчања, радост је увећана и крштењем Акима и Николаја, синова г. Игњата и гђе Марије. 

У недељу трећу по Духовима, 11. јула 2021. године, светој Литургији је присуствовао и Амбасадор Русије у Боцвани г. Андреј Вадимович Кемарскиј са сарадницима, што је за Српско друштво и заједницу сабрану око цркве Светог Саве представљало посебну част. На служби се, као и прошле недеље, сабрао се велики број чланова грчке заједнице, затим верника Антиохијске Патријаршије, Бугара, Срба и других. Певницу је водила др Ксенија Радовановић, са којом су појали и г. Слађан Николић и г. Владимир Скерлић. Сви новокрштени су приступили светој тајни причешћа. 

Извор: Радио Слово љубве

Најновије вести

Повезане вести