Председник Покрајинске владе посетио Епархију сремску

Published On: 16/01/2021

Обнова Саборне цркве, Патријаршијског двора и Интерната Богословије

Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије праћен ректором Богословије протојерејем Јованом Милановићем, старешином Саборне цркве, и јерејем Душком Масларићем, секретаром Епархије, примио је 13. јануара 2021. године у резиденцији у Сремским Карловцима г. Игора Мировића, председника Покрајинске владе, са пратњом коју су чинили: покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама гђа Драгана Милошевић, покрајински секретар за регионални развој, међународну сарадњу и локалну самоуправу г. Александар. Софић, као и г. Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања Војводине.

Састанку су присуствовали и г. Александар Стојкечић, председник општине Сремски Карловци, и г. Зоран Вапа, директор Покрајинског Завода за заштиту споменика културе, као и гђа Татјана Ђукановић, шеф Кабинета председника Покрајинске владе.

После дочека испред Саборне цркве и обиласка радова на фасади Саборне цркве и Патријаршијског двора, у резиденцији Епископа је са задовољством констатовано да се радови обављају према плану и у роковима, као и да ће бити приведени крају на време. Премијер Мировић је истакао да је Покрајинска влада већ из Фонда за Сремске Карловце определила средства за нови кров Интерната Богословије, као и преостале делове фасаде Патријаршијског двора. Намере су да се и остали објекти Српске Православне Цркве у наредном периоду не само уреде, већ на одговарајући начин осветле и представе становницима Сремских Карловаца и посетиоцима.

После разговора, делегација је накратко посетила Богословију. Пријатан сусрет се завршио са надом да ће нова година бити боља како по питању радова и учинковитости, тако и по питању пошасти која је у многоме реметила планове целога друштва.

Извор: Епархија сремска

Најновије вести

Повезане вести