Председница Републике Српске посетила Јасеновац

Published On: 11/02/2021

Председница Републике Српске гђа Жељка Цвијановић посетила је манастир Јасеновац и том приликом разговарала са Његовим Преосвештенством Владиком славонским г. Јованом.

У пратњи домаћина, владике Јована, и у присуству амбасадора Босне и Херцеговине у Хрватској г. Александра Врањеша, председника Српског народног већа г. Милорада Пуповца и саборске заступнице гђе Драгане Јецков, Председница је обишла зимски храм Светих новомученика јасеновачких, Саборни храм Рођења Светог Јована Крститеља, место Српске школе у Јасеновцу, приликом чега је детаљно упозната са историјатом школе и пројектом обнове објекта.

У наставку посете гђа Цвијановић је посетила усташку болницу, једини преостали објекат из времена логора Јасеновца, а затим и положила венац код Каменог цвета у Спомен подручју Јасеновац.

Председница Српске је претходно посетила земљотресом погођену Банију, односно Петрињу и Глину. Током посјете селу Мајске Пољане код Глине, председница Цвијановић је поручила да солидарност и помоћ угроженим породицама неће изостати ни у наредном периоду.

Изовр: Епархија славонска

Најновије вести

Повезане вести