Преминуо Славко Крстајић

Published On: 24/09/2021

На празник Преподобне Теодоре и Преподобних Сергија и Германа, у 65. години живота, у Господу се упокојио Славко Крстајић, оснивач и директор Агенције за поклоничка путовања Митрополије црногорско-приморске „Одигитрија“, координатор Економског савета и дугогодишњи члан Епархијског савета и Епархијског управног одбора.

Својим савесним, преданим и стручним радом чинио је много на унапређењу верског туризма у Митрополији црногорско-приморској, а тиме и у читавој Црној Гори. Пребројати се не могу они који су управо благодарећи „Одигитрији“ и Славку стигли да узму благослов са Гроба Господњег, обиђу чувена поклоничка места у Русији, Румунији, Бугарској, Украјини, Грчкој, Белорусији, Албанији, Италији и другим земљама.

Дуги низ година је био председник Одељења за Западни Балкан Међународног фонда јединства православних народа, који је од свога оснивања 1995. године под покровитељством Московске Патријаршије. Био је и председник Императорског православног палестинског друштва. Један је од аутора књиге Трговци душама; дукљанско-монтенегрински вјерски трафикинг у свјетлости докумената. Учествовао је великом броју научних скупова.

Заједно са својом породицом био је приложник Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици и Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару. Последњих година свога живота много се трудио око подизања будућег Саборног храма на Жабљаку, где је био и председник Одбора за градњу. Био је поносни отац Сандре и Тодора и вољени супруг др Љиљане, педијатра у будванском Дому здравља.

Сахрана Славка Крстајића биће обављена 25. септембра 2021. године у 14 часова на Жабљаку. Вечан му спомен и Царство небеско!

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести