Причешће ученика веронауке у Кошутњаку

Published On: 28/12/2021

По благослову стерешине храма Светог апостола и јеванђелисте Луке у Кошутњаку, протојереја др Николе М. Гаврића, на другу недељу Божићног поста, 12. децембра 2021. године, тај свети храм је био посебно радостан и весео, будући да су га походили и Светој Тајни причешћа приступили ученици млађих разреда веронауке из жарковачке Основне школе Љуба Ненадовић.

Као и увек, више десетина наше најмлађе браће и сестара, одазвали су се позиву свог вероучитеља и свештенослужитеља тог светог храма, ђакона Хаџи Ненада М. Јовановића, који је саслуживао јереју Хаџи Миодрагу Д. Топаловићу, док су свету тајну исповести савршили протојереј Драган Ђокић и јереј Владимир Пражић. Својим молитвеним присуством је богослужење је увеличао и протојетеј-ставрофор Милојко Топаловић, што је све оставило трајни утисак и представљало истинско духовно укрепељење сабраном верном народу, који је испунио кошутњачку светињу.

Свети храм у Кошутњаку годинама представља пример сарадње парохијског храма са наставом веронауке, због чега је одзив ученика и њихово приступање Светој Чаши током свих вишедневних постова, као и ван њих, диван пример како веронаука превазилази оквире учионице и класичне ex cathedra наставе и како може и треба да има конкретног утицаја на духовни живот поколења, која долазе и на којима “свет остаје“.

Најновије вести

Повезане вести