Пријеми у Епархији зворничко-тузланској

Published On: 13/03/2021

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио јe 12. марта 2021. године у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини чланове Иницијативног одбора за обележавање 140 година од освећења Саборног храма у Тузли.

Епископ је у срдачном разговору са г. Елдином Табучићем, привредником, благословио предложене активности и дао одређене сугестије. Пријему су присуствовали и протојереј Милош Тришић, старешина Саборног храма у Тузли, као и архимандрит Гаврило, игуман манастира Озрена.

Истог дана епископ Фотије је примио г. Ненада Нешића, посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и председника Демократског народног савеза. Пријему су присуствовали и г. Радислав Јовичић, функционер ДНС, и протојереј-ставрофор Душко Танацковић из Угљевика. Гости су упознали Епископа са током радова на завршетку храма Светих врачева Козме и Дамјана у угљевичком насељу Сјевер. 

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио јe 11. марта 2021. године истакнуте чланове хора Србадија из Бијељине у пратњи њиховог духовника протојереја-ставрофора Небојше Драшкића из Саборног храма у Бијељини.

Српско певачко друштво Србадија постоји више од 120 година, а од обнове рада хора 1992. године исти предводи проф. др Десанка Тракиловић. Током срдачног сусрета чланови хора су упознали епископа Фотија са својим досадашњим радом као и са планираним пројектима. 

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Најновије вести

Повезане вести