Пријем у Епархији крушевачкој за ученике и вероучитеље

Published On: 12/06/2021

Дана 11. јуна 2021. године у Епархијском двору у Крушевцу, Његово Преосвештенство Епископ крушевачки г. Давид  примио је ученике и вероучитеље поводом постигнутог успеха на Републичком такмичењу из веронауке и том приликом им уручио дипломе и пригодне награде.

Са благословом Епископа присутне ученике, родитеље и вероучитеље поздравио је секретар Просветног одбора Епархије крушевачке јеромонах Сергије Радивојевић.  По пријему благослова и награда присутни су имали прилику да чују надахнуту поуку свог Епископа.

Такође, Епископ је честитао и пожелео пуно успеха у даљем раду вероучитељима протојереју Саши Величковићу, гђи Сањи Николић, г. Срећку Јовановићу и г. Марку Цветковићу, који су са својим ученицима постигли запажени успех. 

Ове школске године због епидемиолошке ситуације такмичење из веронауке одржано је путем интернета, а ученици и вероучитељи Епархије крушевачке постигли су одличне резултате освојивши петнаест других и три трећа места. Ученици ОШ Јован Поповић‘ из Крушевца освојили су дванаест других места, ОШ Доситеј Обрадовић из Крушевца три друга места и ОШ Страхиња Поповић из Дворана три трећа места. Ученици ОШ ‘ерој Мирко Томић из Доњег Крчина освојили су три трећа места на окружном такмичењу и пласман на републичко. 

Марко Ј. Цветковић,
координатор за веронауку за Архијерејско намесништво крушевачко

Извор: Епархија крушевачка

Најновије вести

Повезане вести