Програмерска радионица у Вуперталу

Published On: 28/09/2021

У организацији парохијана Слободана Миљатовића и Миодрага Радовановића 25. септембра 2021. годне по други пут је одржана програмерска радионица за децу и младе. Циљ радионице је показати учесницима неке од могућности савремене технологије и приближити им на тај начин прогарамирање као занимање.

Уз то планиран је рад у групама, укључивање полазника радионице у задатке (нпр. програмирање малих сегмената) као и кратко презентовање резултата осталим учесницима. У плану је да се радионице одржавају два пута месечно, а једна радионица треба да траје од два до три сата.

-На првом пројекту програмирана је андроид апликацију у виду листе са могућношћу додавања и брисања имена. Као други пројекат планиран је Raspberry Pi. Ово је један мини рачунар са широким спектром примене. За сада смо пронашли неколико занимљивих пројеката као што су „Интернет радио“ и „Дигитални двоглед“, а све са циљем да се боље упознамо са овом темом. На следећој радионици почињемо реализацију Raspberry Pi пројекта, биће то музички „Jukebox“, рекао је предавач.

Извор: Епархија диселдорфска и немачка

Најновије вести

Повезане вести