Промоција нове књиге презвитера Оливера Суботића

Published On: 26/06/2021

Са благословом Епископа тимочког г. Илариона, у организацији Духовно-мисионарског и културног центра Епархије тимочке, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару 25. јуна 2021. одржана је промоција нове књиге презвитера Оливера Суботића – Тесла: Духовни лик.

Уважене госте представио је ђакон Урош Памучар, секретар ЕУО Епархије, затим је владика Иларион поздравио јереја др Оливера Суботића и његове сараднике, похваливши њихов рад на мисији Цркве и захваливши им се што су издвојили времена и труда да буду драги гости Епархије тимочке. Том приликом Преосвећени Владика је нагласио: „Ми вас радосно и чистог срца примамо овде, радујемо се Вашем доласку, благодаримо за претходне и надамо се скоријим, будућим сусретима“.

На топле речи добродошлице владике Илариона узвратио је презвитер Оливер Суботић који је подсетио на своје раније посете и објаснио разлоге због којег његове промоције увек крећу из Зајечара. Пошто је представио своје пријатеље и сараднике на пољу мисије Цркве, вероучитеље ђакона Стевана Јовановића и др Александра Милојкова, аутор је у уводном делу представљања духовног лика Николе Тесле најпре говорио како је уопште дошао на идеју да се бави духовношћу великог српског научника. Упознавши публику са темом коју је обрадио у својој новој књизи, реч је дао сарадницима од којих је сваки из свог угла присутнима изложио своје утиске о књизи.

На крају промоције, презвитер др Оливер Суботић објаснио је да књига Тесла: Духовни лик представља задужбинарски пројекат и да ће сва средства од њене продаје, укључујићи и ауторски хонорар, бити усмерена у „Задужбину Петар Мандић“.

Извор: Епархија тимочка

Повезане вести