Прослава Божића у миланској парохији

Published On: 12/01/2022

На Бадњи дан надлежни свештеник Ивица Ђулић служио је свету Литургију у Пјаћенци. По завршетку Литургије подељени су освештани бадњаци верницима из тог дела миланске парохије.

На Бадње вече служена је вечерња служба у храму Светог Симона Монаха у Карате Бријанци. Ове године, као и претходне, изостало је традиционално паљење бадњака у порти храма, због актуелних мера, али су присутним верницима подељени освeштани бадњаци које су припремили вредни парохијани.

Божићна Литургија је служена у Карате Бриајнци. Присутвовао је велики број верника, а већина присутних се и причестила. Током беседе свештеник је нагласио значај празника Рођења Богомладенца и захвалио присутном римокатоличком
свештенику Дон Ђузепеу Конти на указаном поштовању и свему што чини за српску заједницу.

Након Литургије уследило је традиционално дељење чеснице са сребрњацима. Ове године исте су нашли Симеон Зуки из Милана, Лука Јагодић из Ербе и одбојкашица Јована Стевановић из Бусто Арсиција. Током божићних празника за певницом су појали докторант из Рима г. Стеван Минић, г. Ненад Бркљач из Галаратеа и гђа Ивана Пендић из Ломаца.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести