Прослава Божића у Обреновцу

Published On: 08/01/2021

Прослава Бадњег дана и Божића у цркви Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу почела је светом Литургијом Светог Василија Великог, а наставила се великом акцијом чланица Кола српских сестара Света Петка које су организовале прикупљање и дељење 50 божићних пакета за најугроженије породице у Обреновцу.

Порта цркве је већ била украшена прелепим вертепом, у који су доведене животиње, што је код деце изазвало посебну радост. Бадње вече је почело анђеоским појањем дечјег хора Ваведење Пресвете Богородице. Вечерња служба са петохлебницом одслужена је са почетком у 20 часова. У 23 часа приступило се освећењу и паљењу бадњака. Поноћну Литургију су служили су свештеници Слободан Илић, Јован Петровић, Марко Марјановић и Александар Вучај. итургију са почетком у 8 часова служили су свештеници Дарко Павловић, Немања Павловић и Томислав Алимпић.

После службе, на општу радост деце, подељена је велика чесница, дар пекаре Маре. Новчић је пронашала Марија Вранеш, чланица дечјег Црквеног хора, која је добила златни дукат дар златаре Шпановић.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести