Прослава Мале Госпојине у Епархији врањској

Published On: 21/09/2021

Празник Рођења Пресвете Богородице – Мала Госпојина, прослављен је торжествено и свечано у свим храмовима Епархије врањске, а нарочито у онима који су посвећени Рођењу Богоматере у Босилеграду, Горњем Вртогошу, Јелашници, Ратају, Тибужду…

Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, у навечерје празника 20. септембра 2021. године, служио је празнично бденије у цркви Рођења Пресвете Богородице у Горњем Вртогошу. Сутрадан, на празник, Епископ је служио свету архијерејску Литургију у цркви Рођења Пресвете Богородице у Босилеграду. Саслуживали су игуман Јован (Станојков), протојереј Зоран Стојанов, јереј Далибор Јовић и ђакон Миодраг Наумовић.

Након Литургије организована је свечана литија око храма, а затим су благосиљани славски дарови кума славе г. Методија Стојанова из Босилеграда Кумства за наредну годину прихватила се гђа Павлинка Рангелов из Босилеграда. Епископ Пахомије је поделио архијерејске грамате верницима који су се нарочито истакли и трудили у протеклом периоду на њиви Господњој, у босилеградском крају, а то су: господа Радомир Јојић, Милча Стоичков, Иван Иванов и  гђе Здравка Гагулска, Драгана Иванов и Љубица Стојанов.

Епископ Пахомије је истог дана обишао и манастир Ваведења Пресвете Богородице у Паљи.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести

Повезане вести