Прослава Савиндана у ОШ ,,Вук Караџић” у Лозници

Published On: 29/01/2021

Имајући у виду све препоруке Кризног штаба и препоруке Министарства просвете, вредни колектив ОШ ,,Вук Караџић“ у Лозници желео је да покаже како је могуће пригодно и достојно обележити највећи празник у школском календару – Савиндан.

Из разлога што је то свакако значајан дан за све просветне раднике, у матичној школи у Лозници, као и у издвојеним одељењима у Зајачи и Пасковцу, Савиндан је обележен уз молитву свештеника, ломљење колача и освештање просторија школе.

У матичној школи, свечаном славском обреду приступио је свештеник Јован Павловић, а присутни су били домаћини славе, родитељи Милан и Мира Илић, директорица школе Анета Ракић и представници синдиката, школског одбора и администрације.

У ИО Зајача, светосавска свечаност започела је литургијским слављем поштујући све препоручене мере, а у црквеном хору певале су ученице школе. Свечаном славском обреду приступио је свештеник Милан Андрић, присутни су били помоћник директора Светлана Станојевић и ученици 8/3 као домаћини славе, заједно са својим одељењским старешином Наташом Максимовић-Вучетић. Ученици су ломили славски колач одајући пошту светитељу Сави, утемељивачу Српске Цркве, државе и школства. Славу су преузели ученици седмог разреда да је до наредне године носе у срцима и да се, као и садашња генерација осмака, труде да марљивим радом и духовним изграђивањем честите личности буду достојни потомци великог светитеља.

У ИО Пасковац свечаном славском обреду приступио је свештеник Милан Андрић, присутни су били помоћник директора Петар Косовац, учитељице Снежана Цветиновић и Милица Стефановић и ученици, који су рецитовали песме о Светом Сави. Родитељи ученика су традиционално припремили славу, а ученици су добили и пригодне поклон пакете.

Саеа Симић де Граф

Најновије вести

Повезане вести