Прослава Светог Саве у Лајковцу

Published On: 28/01/2022

Први српски архиепископ Свети Сава, прослављен је и ове године у храму Светог великомученика Димитрија у Лајковцу. Свету Литургију је служиo  свештеник  лајковачког  храма протонамесник  Милан Васиљевић. Старешина храма, протојереј-ставрофор Томислав Цветиновић, је поздравио верни народ, а посебно децу која су са великом радошћу дошла у храм да песмицама које су припремили принесу хвалу лику и делу Светог Саве.

Након ломљења славског колача  црквени хор је отпевао химну Светом Сави, уследиле су рецитације. Црквена опшина Лајковац и ове године обезбедила је поклоне деци која су учествовала у рецитаторском програму. 

Савиндан је прослављен и у ОШ „Миле Дубљевић“, где је славски колач преломио свештеник Предраг Велимировић  уз помоћ вероучитеља. Домаћин славе ове године била је помоћник  директора Верица Адамовић Тешић.

Прослави школске славе присуствовали су и представници Општине Лајковац. Програм је почео Светосавском химном, а потом су чланови драмске секције имали свој наступ. Директор школе Биљана Жујевић честитала је присутнима славу.

Свети Сава је прослављен у Средњој школи „17. септембар“ молитвом и славским обредом којим је началствовао протојереј-ставрофор Томислав Цветиновић. Домаћин славе био је професор Драгољуб Марјановић. Ученици су заједно са својим професорима припремили приредбу и видео презентацију посвећену Светом Сави. Директор школе Косана Грчић је ђацима и колегама професорима честитала празник и пожелела  да се следеће године окупе у  још већем броју.

Извор: Епархија ваљевска

Најновије вести

Повезане вести