Прослава Светог Саве у Лос Анђелесу

Published On: 10/02/2022

Парохија у Сан Габријелу прославила је 30. јануара 2022. године највећег просветитеља и првог Архиепископа српског, Светог Саву, литургијским сабрањем којим је председавао Преосвећени Епископ западноамерички г. Максим, уз саслуживање свештеника Лазара Васиљевића, Предрага Бојовића и Владана Радовановића.

После свете Евхаристије, у којој је учествовао неуобичајено велики број деце и верних (имајући у виду тренутне пандемијске околности), уследила је литија предвођена најмлађим светосавчићима а затим и славски банкет за преко две стотине учесника тог небоземног славља. Владика Максим је благословио славски колач и жито, преломивши га, окружен раздраганом дечицом, са кумовима славе г. Дејаном и гђом Љиљаном Мишковић, као и њиховим сином ипођаконом Јованом. За наредну годину, те велике части се удостојила и прихватила породица г. Драгише и гђе Шари Благојевић.

На одушевљење свих присутних уследио је пригодан програм, у којем су деца која похађају верску наставу, као и чланови парохијског црквеног хора, својим талентима принели скромно уздарје и благодарност Светом Сави, али и богата славска трпеза, коју су припремиле чланице локалног огранка Кола српских сестара.

Извор: Епархија западноамеричка

Најновије вести

Повезане вести