Прослава Светог Саве у Младеновцу

Published On: 27/01/2021

Прослава Савиндана у младеновачкој цркви је, за разлику од претходних година, била усклађена са епидемиолошком ситуацијом. Ове године програм прославе празника посвећеног првом Архиепископу српском и просветитељу био је без свечаних академија и скупова ван цркве.

Богослужбени део прославе је започео 26. јануара 2021. године празничним бденијем. Сутрадан, 27. јануара 2021. године, најмлађи верници младеновачког храма, предвођени својим родитељима и вероучитељима ђаконом Небојшом Поповићем и Сашом Костадиновићем, испунили су своју цЦркву и учествовали у евхаристијском сабрању.

Литургију су служили протојереј-ставрофор Милорад Лазић, јереј Ненад Марковић и ђакон Небојша Поповић. Након што су верни са великом пажњом послушали посланицу свог Епископа и сјединили се кроз свету тајну причешћа, ученици основних школа извели су пригодан рецитал у част Светог Саве. Љубављу и залагањем братства храма Успења Пресвете Богородице и уз свесрдну помоћ г. Славка Спасојевића, власника предузећа „Gold pack“, празник је улепшан светосавским пакетићима које је добило више од две стотине најмлађих верника у Младеновцу.

Након евхаристијског сабрања свештеници храма Успења Пресвете Богородице су посетили младеновачке основне, средње, музичке и школе за образовање одраслих, као и установе које раде са децом са посебним потребама. У школама су свештеници преломили славске колаче и бираним речима честитали свима коју су део просветног система празник првог српског Архиепископа и просветитеља – Светога Саве.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести