Прослава Светог Саве у Норт Порту

Published On: 03/02/2021

У недељу, 31. јануара 2021. године, парохија Светог Саве у Норт Порту прославила је своју храмовну и школску славу. Домаћин црквене славе била је гђа Љубинка Поповић, потпредседница норпортске црквено-школске општине. За домаћина славе за следећу годину јавила се гђица Радмила Мила Ђурић.

Парохијани су са љубављу узели учешћа у прослави храмовне славе коју су успели уприличити и у тешким и ванредним условима пандемије. Парохијски свештеник Александар Ђурђевић је пригодном беседом указао на значај Светог Саве за српски православни род али и за друге народе на Балкану и у Европи:

-Слободно се може рећи да је Свети Сава, ослањајући се на Јустинијанов законик, својим Номоканоном практично постао творац једног од првих устава Европе, који је дефинисао и световно-грађанске и црквене законе. Оно што је најзначајније за нас овде и сада, и разлог за окупљање у великом броју, јесте опет дело Светог Саве. Он је нас, своје Србе, научио правој вери, да поштуемо своју традицију и културу. Он нам је даровао крсно име, да славимо своје заштитнике, да славимо славе! Зато му данас певамо химне и деца рецитују дивне светосавске стихове! 

Извор: Епархија источноамеричка

Најновије вести

Повезане вести