Прослава Ђурђевдана у Мерилвилу

Published On: 14/05/2021

На празник Светог великомученика Георгија светом архијерејском Литургијом у храму Светог Илије у Мерилвилуначалствовао је Преосвећени Епископ г. Лонгин уз саслужење надлежног пароха протојереја Александра Новаковића и ђакона Јована Аничића.

– Нека Христово Воскресеније буде и наш васкрс. Васкрсење свих оних врлина и вредности, које су одувек красиле народ Светог Саве. Славимо не само речима него и добрим делима; следимо пример Светог Георгија и свих Божјих људи, којих је пун календар наше свете Цркве, и тада ће радост наша бити потпуна по речима Јеванђеља: Вашу радост нико неће одузети од вас, закључио је Владика. 

Након свете Литургије Његово Преосвештенство г. Лонгин је крстио малену Ђурђину, ћерку Бранимира и Наталије Пушоње.

Парохија у Мерилвилу је једна од виђенијих парохија у Епархији новограчаничко-средњезападноамеричкој са прелепим храмом у српско-византијском стилу, изграђеном по пројекту грчког архитекте Константина Зурдумиса. Историја парохије почиње око 1964. године. Више свештеника је опслуживало, али прота Ђорђе Лазић и Лазар Костур понајдуже. Фреске у храму су врло лепе, рађене у српском стилу. У овој парохији врло је активна школа која организује и летњи камп.

Извор: newgracanica.org

Најновије вести

Повезане вести