Протојереј-ставрофор Никола Антић: Последњи дуд

Published On: 06/07/2021

У недељу, 4. јула 2021. године, у оквиру духовних свечаности Од Видовдана до Ивањдана, а у организацији Црквене општине бачкопаланaчке, у порти Светојовановског храма у Бачкој Паланци одржана је промоција књиге Последњи дуд, аутора блажене успомене протојереја-ставрофора Николе Антића.

О књизи су говорили теолог Стеван Јурић, Југослава Лулић, професор српског језика, и Тамара Антић, унука аутора књиге и директор Гимназије „20. октобар” у Бачкој Паланци.

Окупљенима је поздравне речи упутио теолог Стеван Јурић. У свом уводном излагању, г. Јурић је поменуо биографију проте Николе, али и подсетио на промоцију прве ауторове књиге сећања истоименог назива Последњи дуд, која је била одржана 1997. године, такође у порти Светојовановског храма, а непосредно пред упокојење проте Николе Антића.

У оквиру промоције књиге уприличени су и драмски прикази прича из прве и друге књиге Последњи дуд, које су извела деца Павле Ђаковић, Мирослав Петрић и Мара Којић. Како је истакнуто, реиздање прве књиге планирано је за јесен 2021. године.

аудио прилози (Радио Беседа)

Најновије вести

Повезане вести