Радови на лесковачком парохијском дому

Published On: 04/02/2022

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је 3. фебруара 2022. године лесковачки Саборни храм Свете Тројице.

Повод посете био је завршетак фасадних радова на парохијском дому, којим је обновљена спољашњост овог здања. Обнову фасаде реализовао је Град Лесковац, који је приложио неопходна средства. Тим поводом, одржана је медијска конференција, у којој су учествовали Преосвећени Владика и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Градоначелник је изразио задовољство због успешно изведених радова, уједно и заблагодаривши Његовом Преосвештенству што је својим присуством, као и у свим другим приликама, указао част и показао спремност за сарадњу у наредним подухватима. Такође, градоначелник је обећао да ће, као и до сада, Град Лесковац радити на учвршћивању свог православног идентитета, старајући се о светињама овога краја, кроз помагање и обнављање старих, као и изградњу и уређење нових.

Преосвећени Епископ се захвалио градоначелнику Цветановићу на свему што Град чини како би на сваки начин узнапредовао духовни живот лесковачког краја, првенствено кроз труд да храмови буду одраз благољепија. Његово Преосвештенство је такође изразио наду да ће и будућа прегнућа у сарадњи Града Лесковца и Православне Епархије нишке бити плодотворна, на духовну корист свих који у овим крајевима живе.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести