Регата у част Свете Мајке Ангелине

Published On: 10/08/2021

У данима који претходе празнику Свете мати Ангелине, већ више од деценије, верни народ из Купинова и околних места пећиначке и других општина, у сарадњи црквених великодостојника и представника световних власти, организује регату реком Савом у част Свете мати Ангелине.

У јутарњим часова 7. августа 2021. лета Господњег почело је сабирања свештенства архијерејског намесништва пећиначког на челу са архијерејским намесником јерејем Бојаном Мијановићем, представника општинских и месних власти на челу са председником Општине Пећинци г. Синишом Ђокићем и многобројног народа – учесника регате у част Свете мати Ангелине.

По први пут, својим доласком, присуством и началствовањем у молитви и благослову Регате у част Свете мати Ангелине и свих њених учесника, учествовало је и свештенодејствовало Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије, са свештенством архијерејског намесништва пећиначког и епархијским ђаконом Гораном Власцем.

Истог дана, у началствовању Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, саслуживањем архијерејског намесника пећиначког јереја Бојана Мијановића, пароха пећиначког, свештенства архијерејског намесништва пећиначког и ђакона Горана Власца, освештана је обновљена, реконструисана и проширена Основна школа „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову.

Освећењу школе, поред представника грађанских и месних власти на челу са председником Општине Пећинци г. Синишом Ђокићем, присуствовали су директор Основне школе г. Здравко Обренић, запослени просветни радници и особље.

Извор: Епархија сремска

Најновије вести

Повезане вести