Републичко такмичења из православне веронауке

Published On: 20/05/2022

У организацији Републичког педагошког завода Републике Српске и Катихетског одбора Српске Православне Цркве 14. маја 2022. године у Oсновној школи „Свети Сава“ у Модричи одржано је Републичко такмичење из православне веронауке. На такмичењу су учествовали ученици 6. разреда основне школе, а тема такмичења била је „Диван је Бог у светима својим“.

Тема је обухватала реализоване наставне садржаје од другог до шестог разреда основне школе из православне веронауке (у шестом разреду до наставне јединице „Васељенски сабори – преглед и појам Сабора“). На завршно Републичко такмичење, након школских, општинских и епархијских такмичења, се пласирало 14 ученика са подручја Републике Српске и једна ученица из Федерације БиХ.

Победник Републичког такмичења из православне веронауке, за школску 2021/22. годину, је ученик Основне школе „Васа Чубиловић“ из Градишке, Алекса Мајсторовић, који је освојио 98 бодова, од могућих 100 бодова. По завршетку тестирања ученика прегледани су тестови, проглашени победници, а потом су подељени поклони свим вероучитељима и ученицима, а затим су додељене награде ученицима који су освојили прва три места. Награде за овогодишње Републичко такмичење из православне веронауке обезбедио је Републички секретаријат за вере Републике Српске и Катихетски одбор Српске Православне Цркве.

Инспектор-просветни саветник за Православну веронауку
   др Славољуб Лукић

Најновије вести

Повезане вести