Рођење Господа Исуса Христа – Божић у Бања Луци

Published On: 07/01/2021

Празник Рођења Господа Исуса Христа – Божић свечано је прослављен у Саборном храму Христа Спаситеља у Бања Луци. На Бадњи дан служена је света Литургија, а затим је свечано дочекан бадњак. Вечерње богослужење са освећењем бадњака служио је Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем.

„Сваке године о Божићу осјећамо радост и ниједна друга радост не може бити тако узвишена, као што је дочек Сина Божјег и Његов долазак у свијет“, рекао је владика Јефрем. Вечерњем богослужењу присуствовали су председница Републике Српске гђа Жељка Цвијановић, градоначелник Бања Луке г. Драшко Станивуковић, многобројне личности из културног и јавног живота Републике Српске и верни народ. 

На празник Рождества Христовог епископ Јефрем је, уз саслужење више свештеника и ђакона Епархије бањалучке, служио поноћну свету архијерејску Литургију. Честитајући Рођење Христово традиционалним поздравом Мир Божји – Христос се роди!, владика Јефрем је у обраћању верницима пожелио да радост божићна уђе у домове, у породице, али пре свега у срца људи.

„Нашим молитвама и мислима налазимо се, прије свега, са онима који су болешћу привезани за болесничке постеље, али једнако и са нашим медицинским особљем које брине о њима. Желимо да у наредној години престане ова страшна пошаст која хара цијелим свијетом. Нека Господ благослови, помилује и спасе овај народ и све народе широм свијета“, рекао је владика Јефрем.  

Потом је прочитана Божићна посланица Светог Архијерејског Синода и свих архијереја Српске Православне Цркве. Вечерње богослужење и свету Литургију у директном преносу могли су да прате и гледаоци Радио-телевизије Републике Српске. У свечаној прослави Божића у Саборном храму Христа Спаситеља учествовао је и Мјешовити хор СПД „Јединство“.

Извор: hhsbl.org

Најновије вести

Повезане вести