Рукоположење у Голубићу

Published On: 16/08/2021

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим служио је 15. августа 2021. годинје свету архијерејску Литургију у Голубићу. Поред свете службе, дан је додатно увеличало рукоположење новог ђакона, Стефана Мирковића.

-Окупили смо у овом храму који је један од најстаријих у нашој Епархији да бисмо се помолили Господу онако како су то чинили и наши преци. Наши славни преци примили су од свештеника ову исту веру коју и ми данас чувамо, окупљали су се овде, постили, причешћивали се и данас они леже овде на овим, како ја то често кажем, разиграним гробљима и позивају нас да и ми долазимо у свете храмове, рекао је владика Никодим и додао:

-У данашњем Јеванђељу смо чули да Господ каже да ће они који су као деца наследити Царство Небеско. То подразумева, драга браћо и сестре, да ће само они који су у себи сачували дете и умеју да буду радосни заслужити да се нађу у наручју Очевом. Ми смо позвани да будемо истински сведоци вере у Бога који је ‘толико заволео овај свет да је и Сина свога Јединороднога дао да свако ко верује у Њега не погине, него да има живот вечни’. Зато треба увек да будемо свесни да не можемо да се спасемо без Господа, али ни једни без других, не можемо да задобијемо спасење без ближњих својих. У својим молитвама треба увек да се сетимо и њих, да замолимо Господа да свима нама опрости наше грехе и да увек имамо на уму да нас и сам Господ позива да љубимо и непријатеље наше.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести